Review Natherm Vitalleo Multi Grain

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua pembaca. First of all, syira nak ucapkan tahniah kepada Natherm Group Sdn Bhd kerana mengeluarkan produk berkualiti seperti Vitalleo multi grain. Syira dah hampir seminggu mengamalkan produk Vitalleo ini. Jadi syira nak kongsikan dengan korang mengenai Vitalleo.


Mengenai Vitalleo
Vitalleo merupakan sejenis minuman yang berasaskan kacang dan gandum di mana mengandungi 13 jenis bahan semula jadi. Bahan-bahan yang digunakan 100% semula jadi. Tiada pewarna, kimia dan sedap dinikmati pada setiap hari.
Kiri: untuk lelaki , Kanan: untuk wanita

Golongan yang sesuai mengamalkan Vitalleo
✔Vegetarian

✔Warga emas

✔Remaja
✔Lelaki dan perempuan
✔Golongan bekerja

Bahan-bahan yang digunakan
✔Campuran kacang dan gandum (Barli, Buckwheat, Beras perang, Bijan hitam, Germa gandum, Kacang hitam, Soya organik, Oat, Kacang merah, Quinoa, Kacang hijau, Flaxseed, Millet)

✔Dietary fiber

✔Lysine
✔Zat besi
✔Kompleks vitamin C
✔Folat
✔Kalsium
✔Glucan
✔Linolenic acid
✔Stevia
✔Galacto-oilgosac charides (GOS)
Tekstur Vitalleo yang halus dan berkrim apabila dibancuh

Kebaikan Vitalleo
✅Meningkatkan kekuatan

✅Mengurangkan kadar kolestrol

✅Meningkatkan metabolisma
✅Mengurangkan kadar kalori
✅Mencerahkan kulit
✅Melancarkan peredarkan darah
✅Mengurangkan lemak di badan
✅Membaikpulihkan sistem pencernaan
✅Membantu mengurangkan berat badan
✅Menurunkan kadar gula dalam darah

Testimoni Syira
Sepanjang syira menggunakan Vitalleo ini, syira lebih bertenaga. Sebagai ibu, syira selalu kekurangan tidur dan rehat. Faham-faham jelah bangun pagi-pagi kadang-kadang kerana menguruskan anak. Bila syira minum Vitalleo semasa sarapan pagi, syira rasa lebih bertenaga untuk memulakan hari. Jangan tak tahu Vitalleo ini juga bagus untuk melawaskan sistem pencernaan. Sejujurnya syira sering mengalami kesukaran untuk membuang. Dengan adanya Vitalleo, syira lebih senang untuk membuang. Badan pun terasa lebih ringan. Haa.. agak-agak dah berkurang belum kilogram ye. Nanti syira timbang. Korang patut cuba Vitalleo ni. Sebelum syira terlupa, harga Vitalleo ini adalah RM29.00 dan korang boleh dapatkan secara online menerusi Lazada, Shopee, 11street dan Gemfive.


Cara mengamalkan Vitalleo
Bancuhkan 2-3 sudu dengan 150-200ml air suam atau panas dan kacau sebati. Boleh juga dicampurkan dengan susu atau minuman lain. Syira suka campurkan dengan oats.
Yummy! Minum panas-panas pun sedap!

Waktu yang sesuai untuk diminum
✅Sarapan pagi

✅Makan tengahari

✅Makan malam
✅Minum petang
✅Supper
✅Sebelum atau selepas bersenam

Untuk maklumat lanjut dan tempahan
Instagram: @vitalleo_slimming





20 Note(s) ?

  1. Bagus ehh boleh lawas kan pencernaan. Harga pun not bad, boleh laaa beli cuba rasa. Sebelum ni dok makan multi grain brand lain, nak try yang ni laaa plak.

    ReplyDelete
  2. Produk ni bagus utk
    Mengekalkan momentum kesihatan agar sentiasa berkeadaan baik. Waktu2 yg disyorkan pengambilan pun mmg sesuai dengan tabiat kita yg mmg akan minum pagi, ptg dan mlm

    ReplyDelete
  3. Makanan sihat. Bagi tenaga. Melawaskan. Point ni saja dah menarik dan boleh plan untuk kurus. Hehehe. Boleh la mommy try nnt lepas bersalin

    ReplyDelete
  4. Wahh boleh menurunkan berat badan..macam menarik je ni..:). Bahan-bahan yg ada dlm ni pun bagus n tak merbahaya. Bolehlah sis try nanti

    ReplyDelete
  5. Minuman kesihatan...baik untuk kesihatan kita...muda2 ni eloklah pastikan minuman kesihatan dapat membantu tenaga dan menajga kesihatan kita...boleh juga nk cuba minuman ni nanti...thanks for sharing..

    ReplyDelete
  6. Membantu melawas? Memang bagus nie sebab menambah kesihatan dan juga kecergasan untuk melalui hari ye tak? Moga istiqamah ye.

    ReplyDelete
  7. Minuman mesohatan ni banyak juga khasiatnya kalau diamalkan .Bagus ni. Bila umur makin meningkat memang kena jaga kesihatan betul betul kan .Nampak menarik pula minuman kesihatan ni. Nanti nak cuba jugaklah .Thanks sharing mengenai minuman kesihatan ni ya .

    ReplyDelete
  8. Kiranya ini supplement la ye? Emi sendiri dah lama tsk amalkan pengambilan supplement. Macam nak start balik je.

    ReplyDelete
  9. Syira, rasa dia macam mana? kita slalu nak try fibre drink tapi takut rasa dia xleh masuk tekak. Huhu. nampak ingredients dia macam bagus2 je

    ReplyDelete
  10. good that you find it useful for you! too bad looking at the ingredient of grains, it doesnt suit to keto diet like me. :D

    ReplyDelete
  11. wah produk baru ye..bahan pun nampak bagus je..kelebihan banyak..rasa dia macam mana ye..hehehe..bgus amalkan minuman macm ni

    ReplyDelete
  12. wahhhhhh, semua boleh minum. Mesti banyak khasiat dari pengambilan minuman supplemen ni kan. Apapun, jangan lupa minum air bebanyak :D

    ReplyDelete
  13. Gandum and kacang mmg bagus utk diet kesihatan kita. Kolestrol pun boleh kurang ni

    ReplyDelete
  14. Wahhhh banyak khasiat consume Vitalio nie yer. Dan yg penting sesuai untuk llelaki dan perempuan. Maklumlah, kebanyakkan produk x sesuai untuk certain gender. Dan baguslah ia selamat utk di consume oleh vegetarian, itu bermakna tiada bahan2 daripda daging digunakan utk supplement ini

    ReplyDelete
  15. Macam best je. Macam mana rasanya tu sbb kite ni allergic sikit dengan rasa2 ni. Since nmpk mcm bnyk bgi kebaikan why not try kn. hehehe

    ReplyDelete
  16. Taste dia ok tak ? Saya tak berani minum kalau rasanya aneh macam jamu-jamu tu hehee ^^ tekak saya cerewet sikit :P

    ReplyDelete
  17. Makanan yang sihat macam ni wajib ada dalam dapur. Senang je nanti nak sihat macam abam sado. hehe

    ReplyDelete
  18. Ok. Nk kena beli.. Sbb akak tengah duk diet sekarang ni..memang harus kena ada la kan

    ReplyDelete
  19. looks like its' a great grain to consume.. great supplement to hv.. nice review u hv written

    ReplyDelete
  20. Satu makanan yg menyihatkan dan patut dicuba oleh kita semua.
    Done follow here. No 1624. TQ...

    ReplyDelete