Mudahnya Balik Kampung Dengan Flossi The Flamingo Trunki

Mudahnya Balik Kampung Dengan Flossi The Flamingo Trunki | Hey hey. How's raya? Mine? Penuh dengan kunjung-mengunjungi rumah sanak saudara. Balik kampung? Ya of course! Hari raya kan, mesti la balik kampung.

Tahun ni balik beraya dekat Perak. Dah lama sebenarnya tak balik Perak. Hehehe so saja balik sana sebab my husband tak pernah beraya sana sebab both of us memang asal Kedah, so selalu beraya pun dalam Kedah jugak. Hence, this year kita raya Perak.

Bila cakap pasal balik raya atau travel, definitely pikir pasal nak packing baju. Ada orang tak suka bab packing ni, but me? Yeah so me. I love packing stuffs. Medina pun tak pernah pi Perak. So barang medina, ibu pack dengan menggunakan Trunki Suitcase daripada Trunki Malaysia.


Trunki medina ni edisi terhad rose gold iaitu Flossi the Flamingo. Very tropical vibes. Haha sebab ibu memang suka flamingo. Macam comel ja kan haiwan pink ni. Basically Flossi The Flamingo Trunki ni suitcase (yeah of course la kan), tapi boleh jugak ride on.

Ride on suitcase? Yep, you heard me. Boleh ride on supaya budak-budak tak dak la bosan kalau korang travel dengan flight. Sambil nak menunggu untuk berlepas, boleh lah main dulu. Medina pun bukan main suka naik Flossi The Flamingo Trunki ni. Berebut habis dengan cousin dia.

Ciri-ciri Flossi The Flamingo Trunki

­čî╣Berkapasiti 18 liter
Memang besar kapasiti Flossi The Flamingo Trunki ni. Kapasiti yang besar untuk pack barang medina.

­čî╣Kunci suitcase yang selamat
Senang je nak lock dan unlock. So kids tak perlu risau barang memang selamat.

­čî╣Ringan dan tahan lama
Flossi The Flamingo Trunki ni memang ringan dan senang nak bawa ke mana saja. Kualiti yang tip top.

­čî╣Saddle yang selesa
Saddle yang selesa dan tak menyakitkan medina. Medina boleh ja rest atas Flossi The Flamingo Trunki ni.

­čî╣Pemegang berbentuk tanduk untuk kestabilan
Setiap trunki ada horn grip. Kalau ride on, kids boleh ja pegang untuk kestabilan.



­čî╣Ada tali berkunci
Trunki ni disertakan dengan tali yang berkunci supaya suitcase tak hilang. Ibu pun boleh tarik medina hehe.

­čî╣Ada carry handle as well
Very handy and easy to carry.

­čî╣Ada trim getah yang halus
Trim getah yang halus di sekeliling suitcase supaya jari budak-budak tidak cedera.

­čî╣Poket di dalam suitcase
Yang ini syira letak ubat gigi dan berus gigi medina.

­čî╣Seatbelt for teddy!
Hahaha! So cute. Seatbelt ni digunakan supaya barang medina tak jatuh atau berselerak.

Selain daripada design Flossi The Flamingo, ada design lain lagi seperti Una the Unicorn, Cassie the Cat, Police Car dan banyak lagi. Semua design sangat comel. Bagi syira sangat memudahkan untuk packing barangan medina. Ingat nak beli lagi satu untuk anak saudara sempena hari jadi dia. Cassie the cat macam comel ja. Korang nak beli? Boleh beli dekat details bawah ini:

#TrunkiMalaysia

17 Note(s) ?

  1. awwww that is so cute. i wanna get one for my kids in the future.

    ReplyDelete
  2. Dulu kan masa Dania kecik2 nak cari la Trunki ni cukup payah. La ni senang pula nak beli Trunki ni. Kononnya nak beli comel dan bila ke lapangan terbang tu boleh kita tarik dan anak duduk kat atas Trunki. Banyaknya pilihan tema yang comel2.

    ReplyDelete
  3. Pertama kali Naim melihat beg sebegini. Comel dan menarik. Kekanak mesti suka benda yang comel sebegini. Yang penting tahan lasak.

    ReplyDelete
  4. cantiknya trunki ni sweet warna nya. Kami ada juga 1 trunki orang hadiahkan masa new born anak 1st. Sampai sekrag tahan lagi dah 7 thn. Anak-anak suka luggage mcm ni, sbb boleh bawa main sekali. Kalau jalan jauh ke airport tu, tak de lah depa bosan sangat

    ReplyDelete
  5. Wow comelnya beg tu.. memang sesuai dengan anak-anak nak balik ke kampung atau travel yang jauh. Dorang pun sure excited nak berjalan lepas ni

    ReplyDelete
  6. alolololo comel nyer.
    kalau anak-anak dara aida dpt ni, hmmmm galak le mereka nak packing baju, shiera :)
    dulu kala, aida di langkawi, byk tau jual.
    member beli utk anak-anak. hmmmmmm aida berkira-kira nak membeli.
    sebab nak naik kapal terbang kan. bwk 2 beg ni, hmmmmmm tak brape berani.
    dah le beg sendiri dah beranak dari 1 kpd 2 :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  7. Comel sangat beg flamingo ni! Memang sesuai sangat design dia untuk kegunaan kanak-kanak. Bukan setakat jadi beg, boleh jadi barang mainan jugak. Main lumba ride pun best jugak :P

    ReplyDelete
  8. fuh ini 2 in 1, bukan setakat boleh jadi lauggage siap jadi kuda tunggang anak lagi. sesuai sangat buat isi baju anak-anak, boleh la dorang tolak sendiri beg. comel betul design, sesuai sangat buat hadiah ni

    ReplyDelete
  9. Eh eh geram pulak tengok beg travel secomel itu. Kaler pink pulak tuh geram he tengok. Anak anak meati suka ni. Nanti nak usha lah beg no nak belikan untuk diorang

    ReplyDelete
  10. A great storage bag with car function, sure the kids love it!

    https://mousemommytreats.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Comelnya trunki! Teringin nak beli sebab senang nk sumbat barang-barang anak kalau pergi travel. Rasanya boleh bawak naik flight jugak.

    ReplyDelete
  12. Comelnya trunki, must get one for my cucu Jannah, mesti dia suka sorong sana sini, segala apa yang boleh disorong, disorongnya.. baldi ke, bakul ke apa2 ajalah haha
    Cara Nak Install Dan Guna Google Analytics DiBlog Wordpress

    ReplyDelete
  13. nak belikan untuk anak kita satu macam ni la..comel je beg dia..anak boleh duduk, kita tarik..hehee..warna pun cantik

    ReplyDelete
  14. Comelnya, kalau beli untuk diri sendiri pun best gak ni,.khas untuk letak barang2 kecil dalam keta...:D. Nak beli utk anak..anak dah besar panjang..hehehe

    ReplyDelete
  15. Comel jer kalau anak2 naik n tarik kat airport. Mesti diorang happy dan ada benda nak main2

    ReplyDelete
  16. Comelnye beg Medina. Cantik lah.Acik nak tumpang baju sekali boleh? Banyak design lain ke ni? Tapi yang ni pun dah cantik sangat. Anak-anak mesti suka. Selamat Hari Raya Aidilfitri.

    ReplyDelete