Akhirnya.. Adsense Lulus!

Selamat Tahun Baru kepada kalian yang masih setia membaca blog syira ni. Tak terlambat lagi kan? Hihi... Tahun baru, mesti lah azam pun baru. Syira boleh dikatakan ada banyak target untuk tahun 2021 ni. Salah satunya nak adsense lulus!

Dan.... Finally approved! To be honest, ini akaun adsense syira yang kedua. Kenapa dua? Sebab yang first kena disabled. Kalau kalian tanya kenapa kena disabled? Kalau ikut pemahaman syira, ada satu entry tu menyalahi community standard.

Padahal entry tu pasal hotel je. Hahaha antara top entry syira. Sejak tu, iklan dah hilang daripada blog. Sadis la jugak. Haha tapi syira teruskan menulis walaupun dalam hati teringin jugak nak cash out macam orang lain.

So apa yang syira buat untuk dapatkan kelulusan adsense? First thing first, syira beli domain sendiri. Sebelum ni kalau kalian perasan url syira blogspot dot com. So, syira tukarkan kepada dot com. Taraaaa... Sekian lama berblogging baru nak ada domain sendiri.

Kat mana syira beli domain? Banyak website yang syira survey dan akhirnya syira memilih Syokhost. Harga RM45 setahun. Ok la not bad harganya. Sekali pasang domain dekat blog RM70. Well.. syira tak pandai bab coding ke apa. Sebab tu hire je orang. Senanggggg...


Ok done part domain. After a week, syira cuba apply adsense baru menggunakan Gmail baru. Dengan tawakalnya, syira habis usaha la. Haha sepanjang menunggu kelulusan tu, berapa kali dok refresh Gmail kot-kot ada email masuk tak perasan.

Seingat syira hampir dua minggu jugak syira menunggu, akhirnyaaaaa.. LULUS! Allahu.. bertapa gembiranya syira masa tu hahahaha. By the way, azam syira tahun ni kalau boleh nak withdraw 100usd setiap bulan.Amin. doakan. So kalian, jangan lupa klik iklan adsense syira okay? See yaaaa!

6 Note(s) ?