Logo KBBA

Lovera BB Jelly Cream: Mampu Cover Muka Berjerawat

Lovera BB Jelly Cream: Mampu Cover Muka BerjerawatAssalamualaikum dan salam sejahtera! Korang sihat ke? Hari ni syira rasa excited nak kongsi dengan korang mengenai local brand iaitu Lovera. I was contacted by their representative and they wanted me to review their product. Okaylah, since I know that Lovera ni quite famous brand in Malaysia, so I did say YESSSSSS!! Over kau macam say yes to marry pulak gayanya.
Basically, Lovera ni skincare company yang based in Malaysia. One of their famous product is Magic Jelly. Syira penah guna magic jelly dulu untuk atasi masalah jerawat. So, a few days ago, they sent me BB Jelly - Instant Skin Protector 9in1.

Apa tu BB Jelly?
Lovera BB Jelly ni sama sahaja macam BB cream yang tersedia ada di pasaran. Cuma yang membezakan BB Jelly ni dengan yang BB cream yang lain iaitu tekstur yang lebih ringan, sejuk, cepat meresap ke dalam kulit. Lagipun tekstur BB Jelly dalam bentuk jelly gel. Senang nak sapu okay!

Apa yang best sangat BB Jelly ni?
  • Tidak melekit
  • Mudah meresap berbanding bb cream lain
  • Tidak berminyak
  • Merupakan sunblock SPF15
  • Senang dicuci lepas pakai
  • Mesra solat
  • Boleh digunakan sebagai foundation
  • Dihasilkan dengan menggunakan bahan semulajadi
Tekstur BB Jelly yang ringan dan sejuk
Testimoni syira
Sepanjang syira menggunakan BB Jelly ni, syira tak guna foundation. Sebab guna BB Jelly pun cukup untuk menutup cela di muka. Well, I don’t really have a perfect skin. Ada jugak masalah parut jerawat.
BB Jelly ni instant whitening. Tak payah pun sapu bedak sangat sebab tekstur dia yang tak melekit ni sesuai sangat untuk kulit berminyak macam syira. Kadang kita guna foundation, kulit macam bercapuk je kan. Tapi bahan buah zaitun ni bagus dalam melembapkan kulit.
Selain tu, yang paling syira suka sebab boleh merawat sunburn. Serius korang, benda paling perempuan tak suka bila muka sunburn. So BB Jelly ni boleh cover kulit daripada sunburn.
Ibu macam syira ni selalu sangat tak cukup tidur okay kalau korang nak tau, BB Jelly ni mampu menutup eyebag syira yang terserlah ni hehehe

Kebaikan BB Jelly
  • Menjadi kulit glowing secara semula jadi
  • Melembutkan kulit
  • Mencerahkan tona kulit
  • Menutup cela di muka seperti jerawat, jeragat, pori terbuka dan sebagainya
  • Menaikkan seri wajah
  • Melembapkan kulit wajah anda
Cara menggunakan BB Jelly
Sapukan sedikit di muka dan boleh ratakan menggunakan tangan atau beauty blender

Harga: RM45 TIDAK TERMASUK POSTAGE

Sebarang pertanyaan dan tempahan:-
Facebook: Lovera Malaysia
Instagram: @LoveraMalaysia
Hotline: +6 011 3234 8255


10 Note(s) ?

  1. Menarik...yang penting tak berminyak bila digunakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Sesuai dengan kulit syira yang suka berminyak

      Delete
  2. Nn cream dia mcm moisturiser gitu. Elok jugakk

    ReplyDelete
  3. syiera memang dari dulu inai di jari tak hilang..hahahhaa.. mohon penjual inai nampak hakak syiera saya ni.hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahahha well you know me. Tapi masa preggy tak pakai sebab nurse marah 😂

      Delete
  4. nampak macam menarik jer.. nanti boleh usha ni

    ReplyDelete
  5. Macam best je cream ni..nanti boleh usha..

    ReplyDelete